KritiekNieuws

Erik Boensma: ‘Het CBR maakt je rijschool helemaal kapot met intimidaties en terreur!’

Het is eind 2023 wanneer de Twentse rijschoolhouder Erik Boensma een schorsing van 2 maanden wordt opgelegd. Ten onrechte naar zijn stellige overtuiging. Hij kan het bewijzen en krijgt van zijn rechtsbijstandverzekering zelfs een budget van €25.000 om een procedure te starten tegen het CBR. Net als collega Sjaam-, Kris Kalloe, Henrie Kamps en anderen blijft het CBR hem tegenwerken, zelfs nadat de 2 maanden schorsing al voorbij zijn. Zijn planningsmedewerkster kan er over meepraten nadat ze met het CBR contact heeft gehad over een examen dat moet worden omgezet, nadat de schorsing van Erik Boensma al verstreken is. “Uw rijschool is geschorst en voorlopig kunt u geen examens reserveren.” volhard een manager van de helpdesk van het CBR. Dat terwijl de twee maanden al voorbij zijn,’ Daarbij komt: Erik Boensma is persoonlijk geschorst voor twee maanden, toch niet de hele rijschool en alle instructeurs die er werkzaam zijn?

Boensma neemt al jaren alle telefoongesprekken met het CBR op en levert al meer dan tien jaar een felle strijd tegen het CBR. Dat blijkt uit honderden documenten die het CBR op basis van de Wet Open Overheid op haar eigen website moest publiceren. Volgens een brief van Boensma aan het CBR ontbreken er nog heel veel documenten die vooral voor het CBR en haar medewerkers zelf belastend zijn. Die bevestigen het pestgedrag en intimidaties van lokale medewerkers.

Hij is over een ding heel duidelijk: lokale CBR-ers en het management maken je rijschool helemaal kapot door intimidatie en terreur. Het gaat ieder voorstellingsvermogen te boven.

Boensma besluit om een aangekondigd Kort Geding tegen de schorsing af te blazen. Hij beseft zich uiteindelijk dat hij zelfs als hij in het gelijk wordt gesteld door de rechter zijn rijschool zal kwijtraken. Zeker als hij zijn vrouw informeert over zijn plannen. Zij heeft eerdere ervaringen met het CBR en grijpt persoonlijk in.

Boensma heeft geen keuze en geen kans. Zijn les-vrachtwagen heeft hij al moeten verkopen, zijn 4 motoren staan stil, BE-combinaties staan meer stil dan ooit tevoren.
Boensma wordt al ruim 15 jaar bewust tegengewerkt en krijgt ‘als lesje’ een schorsing van twee maanden opgelegd. De reden voor die schorsing weet hij niet. Hij is niet gehoord en pas achteraf gekend in de uitspraak. Een beroepsmogelijkheid bestaat niet.