2e gaspedaalOnderzoekRijopleidingVeel gelezen

Rijscholen laten zich massaal misleiden door de overheid!

Er is bijna geen enkele branche die zich zo gemakkelijk laat misleiden door de overheid dan de rijschoolbranche. Dat blijkt uit onderzoek. 90% van de rijscholen volgt het CBR al tientallen jaren blindelings en leeft, vaak onbewust, in een angstcultuur. Bijzonder is daarbij, aldus een hoogleraar, dat het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen vanuit de wetgever geen enkele taak heeft toebedeeld gekregen op het gebied van de rijopleiding (zie video met Geertje Hegeman, Hoofd Verkeersveiligheid van het ministerie ).

‘Het is begonnen met de machtiging die leerlingen van de rijscholen konden afgeven, zodat de rijschool voor hen de examens kon reserveren. Daarmee heeft het CBR zich door de jaren heen een zogenaamde ‘lock-in’ verschaft. Om rijscholen te kunnen laten machtigen moesten die rijscholen zich inschrijven en akkoord gaan met inschrijvingsvoorwaarden. De reserverings- en inschrijvingsvoorwaarden zijn door het CBR gebruikt om vrijwel de volledig macht bij rijopleiders in handen te krijgen. Ze kunnen rijscholen tot de gekste zaken dwingen zoals het verwijderen van het 2e gaspedaal voor een examenrit. Daarnaast is er het CBR slagingspercentage, waarvan al uit onderzoek is gebleken dat dit slagingspercentage misleidend is en heel eenvoudig gemanipuleerd kan worden.’ aldus de professor.

Rijscholen zouden zich veel bewuster moeten zijn van de belangen van hun klanten en zichzelf. Het is niet verstandig je bedrijf volledig afhankelijk te maken van een overheid, waarvan veel Nederlanders al weten dat de regelgeving in de voorbij 25 jaar is doorgeslagen en regelmatig onwettig, ondeugdelijk en oneerlijk is.