Nieuws

Leerlingen en hun ouders erg enthousiast bij eerste kennismaking INCAR!

Tijdens twee bijeenkomsten in Amersfoort reageren leerlingen en hun ouders of begeleiders enthousiast op de INCAR trainingsmodule die vanaf 1 mei beschikbaar komt bij een tweetal rijopleidingen: Überles en BLOKZZ©. Volgens de initiatiefnemers moet INCAR zorgen voor een besparing van ongeveer een derde wat betreft het aantal lesuren dat nodig is om inzicht te krijgen in het verkeer. En dat scheelt al snel vele honderden euro’s op een rijopleiding.

‘Het is voor ons vooral belangrijk wat de eindgebruikers ervan vinden. Dat zijn de jongeren. Wij richten ons op de jeugd die dit jaar groep 12 van het basisonderwijs voltooid en richting het voortgezet onderwijs gaat. Over vijf jaar zullen zij in onze visie op een volstrekt andere manier hun theorie- en praktijkopleiding volgen. Wij hebben geen haast, de tijdgeest werkt in ons voordeel. De leermethode is voorlopig gratis te gebruiken voor rijscholen die niet ingeschreven staan bij het CBR.

De mening vanuit de rijschoolbranche telt niet voor ons. Rijscholen en het CBR hebben al vijftig jaar een eigen visie op hoe je jongeren leert inzicht te krijgen in het verkeer. Dat moeten ze wat ons betreft vooral blijven doen. Wij geloven in een toekomst richting 2030 waarin jongeren en hun ouders, opa’s en oma’s of anderen een duurzame, betaalbare rijopleiding belangrijker vinden dan vijftig uur in een lesauto rijden omdat de Nederlandse overheid, lees CBR, zichzelf als de Champions League binnen de EU positioneert.’ aldus de bedenkers van de nieuwe leermethode.

https://vimeo.com/930315545?share=copy