Nieuws

CBR belazerde jarenlang jongeren en hun rijscholen en jaagde ze onnodig op extra kosten!

‘Als het kalf verdronken is, dempt men de put’. Een aloud gezegde, maar het CBR toont met de aangekondigde aanpassingen van de reserveringregels per 1 mei aan dat het jarenlang een flink deel van de rijscholen heeft bedrogen. Anders dan het CBR naar buiten wilde doen voorkomen deugde er niets aan het reserveringsbeleid. Nu komen er aangepaste regels waardoor iedereen, zo beschrijft het CBR het, een eerlijke kans krijgt.

Wat er voor gezorgd heeft dat het reserveren nu enigszins eerlijker verloopt is niet duidelijk. Dat de aanhoudende druk vanuit enkele ontevreden rijschoolhouders en de consumentenvereniging VCBA daarbij een handje hebben geholpen ligt voor de hand. Toch blijven er vragen: Welke financiƫle schade hebben jongeren en rijscholen geleden door de oneerlijke verdeling? Waarom greep het ministerie niet eerder in?

Ons blog houd u op de hoogte van de ontwikkelingen en mogelijkheden om schade ‘uit het verleden’ te verhalen op het CBR.