TheorieToekomstVeel gelezen

Gratis theorie leren én gratis CBR theorieexamen?

Op 1 mei start EXABIZZ in ons land met gratis theorie leren én daarbij maken de gebruikers ook nog eens kans om het eerste CBR theorieexamen gratis te krijgen. Het klinkt ongelofelijk, maar het plan maakt deel uit van een meerjarenplan om de rijopleiding voor iedereen beschikbaar te houden.

‘In 2019 is het e-learning platform Theorielezz ontwikkeld en in de jaren daarna zijn er honderden testers geweest. Op basis van hun bevindingen en voortschrijdende inzichten is het platform nu klaar voor de toekomst. Het platform krijgt binnenkort wel een nieuwe naam en een flinke update. Zo komen er modules waardoor jongeren een ‘next step’ leerervaring krijgen’. Aldus een van de initiatiefnemers.

‘Wij merken dat (Chinese) automerken graag de autobezitters van de toekomst willen leren kennen én helpen om zo snel mogelijk in het bezit van een rijbewijs te komen. De 50 euro die het CBR theorie examen kost valt wel mee in de totale acquisitiekosten van een automerk. Kijk maar eens naar al die acties van Europese merken’ aldus een van de initiatiefnemers.

‘Er zijn momenteel een flink aantal aanbieders van theorie-leermiddelen, maar nog niet een die het gratis beschikbaar stelt en niet als doel heeft om te verdienen aan de jongeren. Dat doel hebben wij niet. Wij willen het ‘ouderwets’ theorie leren stimuleren en nemen afstand van de wijze waarop het CBR de eendaagse opleiders in de watten heeft gelegd. Die ontwikkeling is rampzalig voor de veiligheid in het verkeer’ en de doorlooptijd bij de rijopleiders. Die zijn door het CBR feitelijk buitenspel gezet. Steeds meer jongeren kiezen voor zo’n dagje ‘stampen’ meldt het bedrijf in haar persverklaring.

EXABIZZ streeft ernaar om de autorijopleiding de helft goedkoper te maken en daarvoor is het belangrijk dat klanten de theorie beheersen voor ze beginnen met de echte rijlessen.

‘TikToktheorie.nl, AITheorie.nl en talloze andere domeinen zullen toekomstige gebruikers doorsturen naar het nieuwe, gratis leerplatform!’ aldus de woordvoerder.