ConsumentKlachtNieuwsOnderzoekVeel gelezen

Examenkandidaten hebben bij het CBR geen rechten!

Als examenkandidaat heb jij bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen geen enkele rechten. Dat is in strijd met het Europese recht. Zoals zo vaak bij het CBR; daar heeft de directie van het zelfsstandig bestuursorgaan geen enkel respect voor. Doet er zich tijdens een praktijkexamen iets voor waarover jij je beklag wil doen? Vergeet het maar! Examinatoren worden er op getraind de ‘vermoorde onschuld’ te spelen en weten dat zij onder vrijwel alle omstandigheden gedekt worden door de werkgever: het CBR.

In het eerste halfjaar ontving het CBR bijna 1000 klachten. Daarvan werd maar een handjevol ‘gegrond’ verklaard. De rest niet.

Anders dan in de examenzaal bij de theorie weigert het CBR een zogenaamde dubbele-dashcam, waarmee de route wordt geregistreerd, jouw gezicht én het geluid in het examenvoertuig. Stel er doet zich iets voor tijdens het examen, je kunt zelf situaties bedenken, dan kun je (anders dan het Europese recht dat bepaald) geen bewijsmateriaal overleggen.

Voorafgaand aan de examenrit ontkoppeld iedere examinator het 2e gaspedaal. Of dat wettig is? Dat gaat blijken uit onderzoek door verschillende overheidsinstanties… anders dan het CBR. Stel jij maakt een fout bij het invoegen op de snelweg of de examenauto valt stil op een spoorwegovergang? De examinator kan geen gas geven, want dat pedaal heeft de examinator zelf losgekoppeld.

Overleg met je rijschool dat deze je een verklaring meegeeft, waarin jij dit wilt melden!

http://www.exabizz.nl/nieuws/wil-jij-dood-moet-nederland-wakker-schudden/