ConsumentNieuwsRijopleidingVeel gelezen

Traditionele rijscholen zijn te duur… per uur!

Uit onderzoek van RijschoolPro, een blog voor de rijscholen, blijkt dat steeds meer rijscholen tussen de 61 en 70 euro per uur vragen voor de rijles. Dat is fors duurder dan enkele jaren geleden. Op zich is een uurprijs van 60 tot 70 euro per uur niet uitzonderlijk, maar in het geval van de rijschoolbranche zorgt die prijsstijging in combinatie met de ‘eisen’ van het CBR ervoor dat de rijopleiding eind volgend jaar meer dan 4000 euro kost.

‘Nu er alternatieven op de markt komen die wel innovatief zijn, kunnen jongeren straks kiezen voor een rijopleiding waarbij er geen 40 tot 50 uur een WRM instructeur nodig is. Dan zul je merken dat een rijopleiding al snel 1000 euro of meer goedkoper is. Rijscholen zullen in de toekomst moeten zorgen dat leerlingen maximaal 20 tot 25 uur echt rondrijden. Het is ondenkbaar dat de huidige generatie rijschoolhouders zich nog aanpast. Er zal een nieuwe generatie WRM-instructeurs moeten komen die een dure, luxe lesauto minder belangrijk vinden dan een goede, betaalbare, efficiënte en duurzame rijopleiding.’

klik op de afbeelding om het artikel op RijschoolPro te lezen

‘De branche heeft de voorbije 25 jaar nauwelijks geïnnoveerd. De rijopleiding is onnodig ingewikkelder gemaakt en dat komt vooral door de bemoeizucht van het CBR’ stelt de consumentenvereniging VCBA.

‘Kijk een timmerman kost tegenwoordig al snel 80 euro per uur, maar die slaat niet iedere spijker nog met een klauwhamer in het hout zoals vijftig jaar geleden. Die zaagt al lang niet meer met de hand. Die gebruikt andere materialen. Ze hebben spijkerpistolen en andere technische hulpmiddelen. Rijscholen hebben niet of nauwelijks innovaties doorgevoerd; behalve de eigen luxe! ‘Dat kan veel beter’, aldus een woordvoerder van BLOKZZ; een innovatief opleidingsconcept.

[ADVERTENTIE]