NieuwsRijopleidingToekomstVeel gelezen

Proef met Überles start in 2026 vanuit Amersfoort

Vanuit Amersfoort start in 2026 een eerste proef met een innovatief rijopleidingsconcept onder de projectnaam ‘Überles’. In 20 uur rijopleiding kunnen vijf jongeren variërend in de leeftijd tussen de 17 en 20 jaar kennismaken met de rijopleiding 3.0; rijden met de automaat, handgeschakeld en elektrisch en geen huiswerk.

‘Het is een proef die aansluit bij het experiment dat wij eind 2022 in de gemeente Berkelland hebben gehouden. Daar behaalde driekwart van de testgroep van 10 leerlingen binnen 6 maanden het rijbewijs; voor een kostprijs van minder dan €1500,–‘ aldus een van de initiatiefnemers.

In Amersfoort wordt gestart met een kleine pilot waaraan maximaal 5 personen kunnen meedoen. Die worden geworven via een social-media campagne in de maand april. Korte tijd later volgen Apeldoorn en Deventer.

[advertentie]

‘Het is leuk wanneer leerlingen het theoriecertificaat al in hun bezit hebben, maar het is geen voorwaarde. Binnen Überles moeten de deelnemers sowieso 2 INCAR certificaten behalen of 100 punten via het INCAR platform.

Überles bemoeit zich niet met de CBR examinering. Wanneer iemand tijdig in het bezit is van de INCAR certificering of 100 punten kan de deelnemer de kosten van het CBR examen vergoed krijgen. Via een partnerbedrijf kunnen wel CBR examens gereserveerd worden.

elektrisch lessen en toch een volwaardig rijbewijs met Überles…