2e gaspedaalDoofpotOnderzoekVeel gelezen

‘De Arbeidsinspectie zal zeker onderzoek gaan doen naar loskoppelen 2e gaspedaal door examinator!’

Het is volgens een letselschade-advocaat ondenkbaar dat de Nederlandse Arbeidsinspectie geen onderzoek gaat doen naar het ontkoppelen en/of verwijderen van het 2e gaspedaal voorafgaand aan CBR praktijkexamens. Dat stelt het landelijk loket Onrecht is een reactie naar voormalig rijschool-eigenaar Kris Kalloe.

Onrecht besteed in 2025 een aflevering van het tv-programma Onrecht, voorheen NPO3/PowNed, aan de kwestie rond het 2e gaspedaal en heeft inmiddels contact gehad met de Arbeidsinspectie, de Onderzoeksraad Voor Veiligheid én de Inspectie Leefomgeving & Transport.

Eerdere vragen aan het CBR, het ministerie van I&W en plaatsvervangend directeur generaal Mobiliteit Marion Smit bleven onbeantwoord.

fragment van de brief die via het Nationaal loket Onrecht naar de Arbeidsinspectie is gestuurd