TheorieVeel gelezen

CBR doet onderzoek naar eendaagse theorieopleidingen!

De opmars van eendaagse theorieopleidingen lijkt niet meer te stuiten door het CBR. Daar waar nog geen vijf jaar geleden examinatoren fel tegen de snelste vorm van het theoriecertificaat behalen waren is ’turbo’, ‘123’, ‘nu’ -theorie inmiddels niet meer weg te denken. Het blijft voor velen de ideale vorm van de geforceerde ‘voorbereiding’ op het theorie-examen.

I&O Research, bekend van de voorspellingen van verkiezingsuitslagen, is volgens kenners degene die namens het CBR onderzoek doet of een eendaagse theorieopleiding wel ‘beklijft’. Zeg maar: blijft hangen.

Dat antwoord heeft het CBR eigenlijk al, want examinatoren vertelden jaren geleden dat ze binnen 10 minuten tijdens het praktijkexamen al door hadden of iemand een dagje ’turbo’ had gedaan. Veel van die kandidaten zakten al snel voor de eerste keer.

De tijden zijn veranderd en mede dankzij problemen met de reserveringstermijnen, maar ook door gedragsverandering van jongeren heeft het fenomeen bestaansrecht. Gekker nog, het is een miljoenenbusiness. En veel (kleinere) rijscholen zijn inmiddels gestopt met het geven van theoriecursussen. Er is nauwelijks vraag naar en de avonduren leveren meer op als je rijles geeft of geniet van het leven.

De uitkomst van het I&O onderzoek is volgens ons wel te voorspellen. Omdat de meeste eendaagse opleiders inmiddels, al dan niet gratis, professionele e-learning modules aanbieden kunnen jongeren op dezelfde manier de theorie leren en examens oefenen als bij de traditionele aanbieders.

Onze redactie adviseert: Wanneer je een eendaagse theorieopleiding gaat volgen, gebruik dan de bijbehorende online leermethode en oefenexamens. Beschouw dat dagje ‘stampen’ als de ideale vorm van ‘spot-on’ naar het CBR gaan..

Als beter en goedkoper alternatief noemen wij EDU-drive van Smit Rijschoolservice. Het pakket, adviesprijs €49,95, is meer dan alleen maar theorie. Het helpt je met de praktijk, inzicht en bijzondere verrichtingen sneller écht te begrijpen. Het levert daardoor een serieuze besparing op richting theorie- én praktijkexamen.

[advertentie]