ConsumentVeel gelezen

Europees parlement: rijbewijs vanaf 17 jaar en ‘automaat-rijbewijs’ verdwijnt!

Het Europees parlement heeft gisteren belangrijke besluiten genomen voor jongeren die het rijbewijs willen behalen. In de toekomst mag je vanaf 17 jaar autorijden en mag je lessen in een (half)automaat, maar krijg je toch een volwaardig rijbewijs. BOVAG verwacht dat net als in Duitsland de zogenaamde ‘code 78’ spoedig verdwijnt. Lessen in een handgeschakelde lesauto is dan verleden tijd.

Het is vooral de BOVAG die zich in namens ons land heeft ingespannen om de Europese wetswijzigingen er in het Europees Parlement door te krijgen. Nu dat het geval is zal er veel veranderen voor jongeren in ons land. De kosten van de rijopleiding zullen minimaal met eenderde moeten dalen, omdat er geen verspilling meer is van les-uren voor het leren ‘hand/voet schakelen’.

eind 2023 werd door Caroline Nachtegaal van de VVD op verzoek van BOVAG een amendement ingediend.