ConsumentVeel gelezen

BLOKZZ© maakt je rijopleiding betaalbaar!

Hoewel de BOVAG pogingen doet om veranderingen door te laten voeren in de rijopleiding zal het nog wel even duren voor er een doorbraak komt in ons land. BOVAG pleit er voor dat het ‘handschakelen’ minder randvoorwaardelijk wordt en dat jongeren in Nederland net als in Duitsland eerst leren autorijden en als ze dat willen in de laatste fase pas het ‘ouderwetse’ hand/voet schakelen. Dat scheelt al snel eenderde van de kosten van je rijopleiding.

Lessen via ‘de Duitse methode’ bij BLOKZZ scheelt je al snel 1000 euro of meer. Volgens de initiatiefnemers bespaar je meer dan 10 lesuren door pas in het laatste deel van je opleiding het koppelen te oefenen. Wie in de toekomst elektrisch gaat rijden of met een (half)automaat kan dat zelfs overslaan.

Een opvallend verschil met de traditionele Nederlandse rijopleiding is daarnaast dat je lest in blokken van maximaal 4 uur. Tijdens een blok van vier uur krijgt een leerling ‘in car-training’; via audiovisuele media worden inzicht-, gevaarherkenning en video-analyse gebruikt om de leerling sneller bewust te maken van zijn of haar rol in het verkeer. ‘Wij hebben hier onderzoek naar gedaan en dit blijkt beter te werken dan oeverloos rondjes te blijven rijden.’

Klik op de afbeelding om naar de website te gaan.