ConsumentOnderzoekVCBAVeel gelezenWachttijden

Wachttijden CBR lijken terug te lopen!

Eindelijk goed nieuws voor kandidaten die een eerste praktijkexamen willen reserveren. Uit een steekproef blijkt dat de wachttijden in meerdere regio’s in de buurt van de 8-10 weken komen. Nog steeds iets te hoog, maar een stuk beter dan de gemiddelde 18-24 weken in 2023.

’Wij hopen dat deze ontwikkeling zich doorzet, maar houden wel de vinger aan de pols’ aldus consumentenvereniging VCBA.

De consumentenvereniging schrijft dat niet bekend is of het beeld vertekend is vanwege seizoensinvloeden, vanwege maatregelen binnen het CBR of omdat het aantal kandidaten afneemt. Wel zegt de VCBA geluiden uit de markt op te vangen dat de wachtlijsten in de rijschoolwereld in rap tempo afnemen, hetgeen er op kan duiden dat steeds meer jongeren afhaken vanwege de te hoge kosten voor het behalen van het rijbewijs.