RijopleidingToekomstVeel gelezen

Met Duitse rijopleiding een Nederlands rijbewijs halen?

In Duitsland krijgen leerlingen al sinds 2019 overwegend rijles in een (half) automaat. In Duitsland zit de examinator op de achterbank, waardoor leerlingen geen tussentijdse toets hoeven te kopen om het ‘gevoel te krijgen’ wat het is dat de examinator de plek inneemt van de rijinstructeur. Het zijn belangrijke ingrediënten voor BLOKZZ©; de nieuwe Duitse rijopleiding voor Nederlanders.

Initiatiefnemers van de rijopleiding ‘naar Duits model’ starten op 1 april met twee opleidingen; een tweedaagse en een driedaagse opleiding. Beide met gratis verblijf voor twee personen in een luxe hotel nabij de Duitse grens.

Samen met een landelijke partner wordt in maart gestart met de werving van kandidaten in de Randstad.

‘Wij zoeken mensen die buiten de drukke Randstad in twee of drie dagen willen leren autorijden. De driedaagse opleiding kost inclusief verblijf (voor twee personen) in een luxe hotel in de grensstreek bij de introductie €1200,–. Een van de voordelen van de BLOKZZ© rijopleiding is dat er geen 21% BTW in rekening wordt gebracht. Daardoor is de rijopleiding fors goedkoper dan de Nederlandse lespakketten.

Kiezen uit meerdere hotel-accommodaties!

BLOKZZ© betaald de kosten van twee overnachtingen en biedt leerlingen de gelegenheid om te kiezen uit 5 hotels in de grensregio. Dat kan zowel aan de Nederlandse- als de Duitse kant van de grens. ‘Het is altijd een tweepersoonskamer; dus iemand kan een vriend of vriendin meenemen… ook als die geen rijles nodig heeft. Ook is er de mogelijkheid om ‘duo-les’ te krijgen’ aldus een van de initiatiefnemers. 

klik hier om deze locatie te bekijken

via Booking.com