Gewoon leerlingen zelf het praktijkexamen aan laten vragen en ze hebben binnen vier weken een plek!

Uit de proef van rijschool Rijbewijzz blijkt dat de wettelijke regeling via het CBR veel beter werkt dat de regeling voor ingeschreven rijscholen. Alle leerlingen die met hulp van Rijbewijzz rechtstreeks een Praktijkexamen aan hebben aangevraagd kregen een dag en datum binnen de wettelijke termijn van vier weken.

“Het werkt heel simpel en al het werk komt bij het CBR te liggen. Er zijn wel enkele leerlingen geweest die problemen hadden, zoals Tubantia dat meldde, maar dat kwam vooral omdat ze zelf fouten hadden gemaakt; niet of te laat betalen zorgt er voor dat er niets gebeurt bij het CBR.

Maar die problemen zijn inmiddels opgelost; vanaf 1 april kunnen leerlingen (ook van andere rijscholen) rechtstreeks het Praktijkexamen aanvragen bij het CBR via PRAKTIZZ.nl. Het aanvraagformulier, het legitimatiebewijs én de betaling van €122,50 worden gedaan door het boekingskantoor van Praktizz.nl. De leerling krijgt zelf een oproepkaart en kan eventueel overleggen met de Helpdesk al de dag/datum niet oké is.

“Dat werkt geweldig zeggen de leerlingen van Rijbewijzz”

Ze kunnen gewoon met de eigen rijschool, als ze tijdig een lesauto hebben gereserveerd, naar het praktijkexamen. Die les betalen ze aan hun rijschool. En bijkomende voordeel voor de rijschool; het resultaat telt niet mee bij het (valse) CBR slagingspercentage.

Alle leerlingen die dat tot nog toe hebben gedaan zijn direct, de eerste keer geslaagd.

Meer informatie : www.praktizz.nl